Rosario Tijeras DVD

Reżyseria: Emilio Maillé
Produkcja: Kolumbia / Hiszpania / Meksyk /Francja / Brazylia
Film dostępny na DVD.

REEDYCJA SPECJALNA. Film dostępny w sklepach od 21 sierpnia!

6. Festiwal Filmów Latynoamerykańskich - NAGRODA PUBLICZNOŚCI! „Rosario Tijeras” stała się największym filmowym przebojem w historii kolumbijskiej kinematografii. Jej postać poruszyła serca całej opinii publicznej – była piękna i odważna, kochała i zabijała z jednakowym wdziękiem. Gwałtowne i niebezpieczne Medellín, Kolumbia, koniec lat 80 to sceneria romansu pomiędzy czarującą Rosario, a dwoma dobrze sytuowanymi młodzieńcami. Rosario, Antonio i Emilio zdobywają i niszczą wszystko, co stanie na ich drodze. Tworzą związek, który nigdy nie powinien powstać i w którym każdy znajduje dokładnie to, czego szuka. Rosario jest piękna i inteligentna - mogłaby wieść szczęśliwe życie, ale urodziła się w slumsach, gdzie przemoc, narkotyki i wojny gangów są na porządku dziennym. Postanawia więc odpłacić światu za doznane krzywdy w jedyny sposób, jaki zna – zostaje płatną morderczynią o przydomku Tijeras (Nożyczki). W krótkim czasie Rosario Tijeras staje się żywą legendą